Το Τραγούδι του Εαυτού μας

Το «Τραγούδι του εαυτού μας» και όλο το ταξίδι προς την ολοκλήρωση του μαζί με όλες τις αναμνήσεις που κουβαλάει, αφιερώνεται στον (παππού) Γιάννη και την (γιαγιά) Πετρούλα –μέρος από τα σπλάχνα μου– που μας κοιτάνε από ψηλά (εγώ σας νοιώθω δίπλα μου κάθε στιγμή), σε ένα “χάμστερ” Π.Μ.που ήταν στήριγμα και φροντίδα αυτά τα δύο χρόνια, σε έξι νέα πλασματάκια (Έκτορας, Τηλέμαχος, Κατερινούλα, Αντίνοος, Αλέξανδρος και Νικόλας) που πλέον ομορφαίνουν τον κόσμο μας και εύχομαι να παραμείνουν πάντα παιδιά στην καρδιά, στον Καίσαρα και τον Μανού που γαβγίζουν και θέλουν χάδια ακόμα και πάνω στα σύννεφα που κατοικούν, στη Φωφώ που με κουβάλαγε στο σαμάρι της υπομονετικά και χαιρόταν όταν τις έδινα χαρούπια…….σε όλους εσάς που γνώρισα ή δεν γνώρισα αλλά είστε ταξιδευτές, “ευάλωτοι” και αυθεντικοί, σε όλα τα Πέρα Πλάσματα δηλαδή εκεί έξω, ΣΕ ΕΜΑΣ.

© 2019 Εκδόσεις ΤΑΝ

Τα Πέρα Πλάσματα

Τα Πέρα Πλάσματα γεννήθηκαν το 2016 από την ανάγκη του Γιάννη Τσαμαντάκη να εκφράσει τον εσωτερικό του κόσμο, μα κυρίως να συναντήσει-συναθροίσει και άλλα Πέρα Πλάσματα σε αυτό το ταξίδι που ονομάζεται ζωή.

Το πέρα για να υπάρχει πρέπει να αντανακλάται και μέσα μας καθώς το πέρα είναι πρωτίστως μέσα μας. Ήχοι, ανάσες, μυρωδιές και πάθη που μας ακολουθούν-αγκαλιάζουν-περιβάλουν από την πρώτη αναπνοή μας…βιώματα μοναδικά για τον καθένα. Σε συνδυασμό με αγάπη,και ενσυναίσθηση δημιουργούν ένα (Πέρα) Πλάσμα. Και όταν η διάθλαση από το πρίσμα της ψυχής ολοκληρώσει το έργο της, τότε έρχεται η ώρα να συναντήσεις τους ομοίους σου. Μοναδικοί, υπέροχοι, διαφορετικοί όλοι μας αλλά με ένα κοινό σημείο αναφοράς: Αγκαλιάσαμε το Πέρα και αγαπήσαμε το Πλάσμα που είμαστε. Και είμαστε πολλοί, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.

«Τα Πέρα μέρη είναι εδώ – Τα Πλάσματα εσύ και εγώ – Άλλοι, αλλόκοτοι, φευγάτοι – Ευαίσθητοι, αυθεντικοί»

Η β’ έκδοση του κυκλοφορεί σε κόκκινο εξώφυλλο και με ένα ποίημα επιπλέον.

© 2016 Εκδόσεις ΕΚΑΤΗ