Πάντα κάτι υπάρχει εκεί ΠΕΡΑ, σε μικρή ή μεγάλη απόσταση, από το σημείο που βρισκόμαστε.

Είτε είναι ένα ον, ένας ζωντανός οργανισμός , ένα ΠΛΑΣΜΑ, είτε ένα δημιούργημα που πλάθει ο νους σε συνδιασμό με τη φαντασία μας….ένα ΠΛΑΣΜΑ.

Για να μπορούμε όμως ν’ αναγνωρίσουμε κάτι πέρα από εμάς, πρέπει πρώτα να το έχουμε-είχαμε κάποια στιγμή μέσα μας πρωτίστως.  Ήχοι, ανάσες, πάθη, έρωτες, μυρωδιές, εμμονές, ανατριχίλες, θλίψεις, μελαγχολίες, χαμόγελα, αναμνήσεις,  και προσδοκίες. Όλα αυτά ΤΑ ΠΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ έρχονται και παρέρχονται μέσα μας…τα υποδεχόμαστε…τα καλούμε ..ή τα αποφεύγουμε και τα  διώχνουμε.

Όπως και να ‘χει μας ακολουθούν-συντροφεύουν από τη γέννηση μέχρι το θάνατο μας…ή και πέρα από αυτόν (υπέρβαση).

Ας τα αγκαλιάσουμε λοιπόν, ας συμφιλιωθούμε μαζί τους γιατί ΤΑ ΠΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ είμαστε και εμείς για κάποιους άλλους!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ  Π.Π. ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ

Γεννημένος από πάντα, από του χρόνου την αρχή,  από τον Θεό ή από τ’ άστρα, σημασία μηδαμινή. To 2016 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή «Τα Πέρα Πλάσματα» (εκδόσεις ΕΚΑΤΗ) η οποία μέσα σε 2 μήνες φτάνει στη β’ έκδοση της. Πρώην Ραδιοφωνικός παραγωγός στο Boem radio με την εκπομπή Noisy poems, silent screams. To 2015 συμμετείχε σαν ηθοποιός στη θεατρική παράσταση «Η Άνοδος» σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, όπου αναλαμβάνει και τη μουσική επιμέλεια. Κάνει μαθήματα φωνητικής με τη Σοφία Βόσσου, και μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου. Πρώην επαγγελματίας παίκτης χειροσφαίρισης (handball).

Έπειτα από δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο του 2019 ολοκληρώνει και κυκλοφορεί (εκδόσεις ΟΤΑΝ) το project –concept album  “ΤΑ ΠΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ-Το τραγούδι του εαυτού μας”  (με τη συμμετοχή 71 τραγουδιστών-μουσικών-ηθοποιών-εικαστικών)  βασισμένο στο  Song of myself του Walt Whitman, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως! Ταυτόχρονα ιδρύει και ΤΑ ΠΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ alive για τη ζωντανή μεταφορά του έργου σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα.

Γιάννης Π.Π. Τσαμαντάκης : Αφήγηση, Τραγούδι / Μαρία Ιωαννίδου : Τραγούδι

Μαρία Λατσίνου : Τραγούδι / Μιχάλης Κωτσόγιαννης : Τραγούδι , Κιθάρα

Μενέλαος Χαζαράκης : Απαγγελία, Αφήγηση / Πέτρος Κουτρουμπής : Κιθάρα, Μαντολίνο

Κώστας Μπορμπόλης : Μπάσο / Σωκράτης Γανιάρης : Τύμπανα, Κρουστά

Γιάννης Τσόλκας : Πιάνο, Πλήκτρα / Ματθαίος Δακουτρός : Βιολί

Ελένη Φυσέκη : Ηχοληψία